1
(1)

Az Európai Bizottság szeptember 24-én kedden kihirdetett rendeletével a „Madarasi birspálinka” védett elnevezés lett az EU-ban. A döntéssel tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma – közölte az Agrárminisztérium.
A meghatározás szerint:
A Madarasi birspálinka előállítása Bács-Kiskun megye területén lévő kereskedelmi pálinkafőzdékben, kizárólag erről a területről származó birsből történhet.
A Madarasi birspálinka alapanyagát adó birs számára kiváló környezetet biztosít a napfényben gazdag éghajlat és a laza, könnyen felmelegedő homoktalaj. A Madarasi birspálinka készítése során különleges lépés, hogy a birset feldolgozás előtt utóérlelik, így a gyümölcsben az aromaanyagok tovább koncentrálódnak, ezzel is biztosítva a pálinka egyedi ízvilágát.
A Madarasi birspálinka illatában telt, kompótos jegyeket hordoz, amelyet a birs citrusossága erősít fel. Ízében szintén édes, kompótos jellegű, ennek köszönhetően lágy és selymes karakterű.
A 2013 óta a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet használó Madarasi birspálinka kimagasló minőségét számos hazai és nemzetközi pálinkaversenyen elnyert díj is bizonyítja.
A Madarasi Pálinkafőzde idén ünnepelte a 78.születésnapját.

Forrás:
– delmagyar.hu
Fotó:
-hirtv.hu

Mi a véleményed?

Kattintson egy csillagra az értékeléséhez!

Átlagos értékelés 1 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Amint hasznosnak találta ezt a bejegyzést ...

Kövess minket a közösségi médiában!