3.7
(3)

Nincs is jobb annál, mint amikor egy-egy ünnepnap okán nem kettő, hanem három vagy akár több napos munkaszünetet is lehet tartani. Az év elején sokan lapozzák végig a naptárat, hogy az adott esztendőben mennyi hosszú hétvége vár majd ránk. Nos, 2024 ebből a szempontból igen bőkezű lesz, hiszen tucatnyi ilyen hétvégével számolhatunk. 

Az első ilyenen már túl is vagyunk, hiszen január elseje hétfőre esett, de ezt követően sem lesz okunk a panaszra. Az első három napos hétvégét a március 15-i hétvége hozza el, a forradalom emléknapja ezúttal péntekre esik majd. Március végén jön el a húsvéti négy napos hétvége, a kereszténység legnagyobb ünnepe az idén az év viszonylag korai szakaszában lesz.

Május második felében aztán újabb három napos hosszú hétvégével számolhatunk. Pünkösdhétfő ugyanis május 20-ra esik. Így akkor szombat és vasárnap mellett a hét első munkanapján is otthon maradhatunk. Ezt egy hosszabb munkával töltött időszak követi, viszont ezt a szakaszt egy négy napos hétvége zárja majd le. Augusztus 20. az idén egy keddi nap lesz, viszont emiatt tizenkilencedikén is szabadnappal számolhatunk. Vagyis szombattól egészen keddig maradhatunk otthon.

Mindenszentek az idén pénteken lesz, így a novembert egy három napos hétvégével kezdhetjük. A karácsonyi három napos időszak 2024-ben keddre, szerdára, és csütörtökre esik. December 24., Szenteste ugyan nem lesz munkaszüneti-, csak pihenőnap, de vélhetően a legtöbben már ekkorra is szabadságot vesznek ki. Szintén pihenőnap lesz december 27., vagyis péntek. Így ebben az időszakban, december 24. és december 29. között a legtöbben otthon lesznek, nem kell bemenniük a munkahelyükre. Vagyis a karácsony 2024-ben hatnapos hosszú hétvégét hoz majd. Szilveszterezni  december 31-én kedden indulhatunk, így a következő év első napja szerdán vár majd minket.

A többi egynapos ünnepnappal együtt így az idén valóban nem lehet ok a panaszra, persze azért a szorgos munkanapokból is bőven akad majd 2024-ben.

PT

Mi a véleményed?

Kattintson egy csillagra az értékeléséhez!

Átlagos értékelés 3.7 / 5. Szavazatok száma: 3

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Amint hasznosnak találta ezt a bejegyzést ...

Kövess minket a közösségi médiában!